Barion Pixel

Vacsoraszínház - TESTBESZÉD

VACSORA KÖZBEN TANULTAK TESTÜNK REJTETT ÜZENETEIRŐL

A szavakon túl testünk gesztusokkal, apró, önkéntelen mozdulatokkal is kommunikál. Ezeket sokszor észre sem vesszük, ugyanakkor az ismeretük, helyes értelmezésük sokat segíthet nekünk a boldogulásban. Pénteken „Vacsoraszínház” közben tanulhattak coach-tól és színészektől az érdeklődők minderről.

Miből tudhatjuk, hogy épp nem őszinte velünk beszélgetőpartnerünk? Hogyan leplezik le a gesztusok a füllentést? A hazugság legárulkodóbb jeleit Bokor Éva coach két színész, Ramocsa Emese és Osváth Tibor segítségével tanította könnyed, játékos, vacsorával egybekötött estén pénteken a Népkerti Vigadóban.

A program ezúttal is háromfogásos vacsorával indult a kerthelyiségben, ezt követően a színházias előadás során fejleszthették non-verbális kommunikációs készségeiket a jelenlévők.

Életszerű szituációban mutatták meg, hogy melyek testbeszédünk legjellegzetesebb mozdulatai, amelyek az igazság elkendőzésére, füllentésre utalnak. A művészek négy rövid színdarabot prezentáltak: a különböző helyzetekben az előadó instrukciói alapján szemléltették a hazugság jeleit. Ő pontosan elmagyarázta, hogy mit is láthatunk, és mire kell igazán odafigyelnünk egy-egy hasonló szituációban. Az előadás segítségével a résztvevők könnyed, játékos módon tanulhattak a beszélgetőpartnerük gesztusai mögötti valódi jelentésről, és a füllentés kiszűréséről.