Barion Pixel

Már-már olyan, mintha direkt csak őket keresné?

Nézzük csak először, mi jellemez egy ilyen embert…milyen egy hamis személy…

1. Túl gyorsan lesz hozzád ragaszkodó
Ismeritek egymást ugyan, de ő hirtelen mindenütt ott szeretne lenni veled, igazából nem is érted, de mégis hízelgő a ragaszkodása. Mindent tudni akar rólad, állandóan kérdez, törődik a gyengeségeiddel, megértő.

O-Ó! Légy óvatos! A hamis emberek a lehető legtöbbet próbálják megtudni rólad, hogy felismerjék a gyenge pontjaidat, és így tudják meg, hogyan lehet téged irányítani. Az ilyen túl hamar elmélyült barátság, általában hamisságra utal és puszta érdeklődés feléd, s inkább keres az illető egy „alattvalót”, mint hű barátot.

2. Mindig mosolyog
A hamis és érdekemberek mindig mosolyognak, még akkor is, ha egy beszélgetésben nem is lenne indokolt. Ennek oka az, hogy másoknak szívesebben mutatnak színlelt boldogságot, hogy te azt érezd, kedvel téged. Ezek bizony nem valódi érzelmek, ha alaposan megfigyeljük őt, beazonosíthatjuk a kényszer mosolyt (csak a szája mosolyog, de a szeme mellett nem jelennek meg a kis szarkalábak).

Hogyan csökkentsd a magányodat VÁLÁS, vagy SZAKÍTÁS UTÁN?

Válás, szakítás után néha mérhetetlen módon ránk telepszik a magány. Különösen az esték, éjszakák és az ünnepi vagy az egykor jeles napok tudnak fájóak lenni. Nehéz ezt ilyenkor tudatosítani, de a megoldás bizony a saját kezünkben van. Nagyon sok mindent tehetünk azért, hogy enyhítsük az egyedüllét okozta szorongásainkat. Íme néhány gondolat, ötlet számodra a nehéz napok ellen, de ne feledd azt sem, hogy ma már akár online formában is elérhető egy párkapcsolati coach adta segítség, aki átvezet a nehéz időszakon. (szerz. Bokor Éva coach www.flowandbusiness.hu )

Mire válásra, szakításra kerül a sor, addigra sokan már eleve magányosnak érzik magukat. Együtt élni valakivel, akivel már rég elhidegültünk egymástól, olyan, mintha nyitott ablaknál élnénk a sarkvidéken. Különösen akkor szokott ránk törni ez az érzés, amikor olyan tevékenységeket végzünk, amit előtte a párunkkal együtt csináltunk. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy hosszú együttélés alatt a baráti társaságunk is felmorzsolódhat, s a baráti társaság néha választ is a szétváló pár tagjai között, így kevesebb bizalmas ember vesz minket körül a fájó napokon, amit nehezít az a gondolat is, hogy sokszor nem is értjük a tőlünk eltávolodó „barátok” döntéseit, miért őt pártolja, miért nem minket.

El kell érkeznie hát a percnek, amikor jön a felismerés: ha nem teszünk semmit a változásért, akkor a rossz időszak bizony sokáig így is maradhat. Két lehetőségünk van: kínlódva, keserves erőfeszítéssel végre rábírjuk magunkat arra, hogy kimozduljunk otthonról, tudatosan társaságot és barátokat keresve vagy szakember segítségét kérjük. Persze a kettő nem zárja ki egymást, sőtt a legjobb döntés lehet!

Az első lépések:
A magányérzet csökkentése nagyon fontos! Nézzünk most néhány tippet erre vonatkozólag.

Figyelemelterelés
Szinte minden percünket osszuk be tudatosan, hogy ne legyen idő gondolkodni, sajnálni magunkat. A szabadidőnkben is kifejezetten olyan tevékenységeket keressünk, ahol sok ember van körülöttünk, s akik nem engedik, hogy elkalandozzon a figyelmünk. Járjunk tornázni, csoportos túrákra, moziba, koncertre, színházba, a lényeg, hogy több ember legyen körülöttünk.

Készítsünk egy listát olyan régi barátokról, osztálytársakról, ritkán látott rokonokról, akikre soha nem volt időnk a mindennapos rohanásban, hogy találkozzunk velük. Vegyük fel velük a kapcsolatot, látogassuk meg őket. Egy-egy „újra felvett” régi kapcsolat mindig új ingereket generál, új élményt ad, s egyszerűen más irányt hoz az életünkbe, frissíti a napokat.

Tudatosan keretezzük át, ami velünk történt!
Igen, nagyon nehéz új lehetőségként gondolni arra, ami ezután jön, de hidd el LEHETSÉGES! Ami megtörtént, azon már változtatni nem tudunk, de ami ezután jön, az valóban csak rajtunk múlik, hogy milyen lesz. Mindegy már, hogy miért alakult így, bizonyára sokösszetevős volt a történet. Gondold át, hogy te hányféle, magadat is romboló magyarázattal keseríted a lelked! Nagyon nem mindegy, hogy mit mondasz magadnak. Végy egy fehér papírlapot, oszd függőlegesen ketté egy vonallal, s írj fel pozitív és negatív (múltra vonatkozó) gondolatokat. Nap mint nap tudatosan írj hozzá egy-egy gondolatot, pozitív érvet a biztatóbb jövő oszlopba, s lassan átkapcsolsz majd tervező üzemmódba.

Fogadd el a jelenlegi magányt!
Ne harcolj az ellen, hogy igen, most egyedül vagyok. Néha ugyanis úgy is csökkenthetjük a magány szorongatását, ha elfogadjuk az emberi állapot részeként. Igen, néha mindannyian magányosak vagyunk. Bárki, bármikor lehet magányos. Még akkor is, ha szerető család és barátok veszik körül. De elmúlik, s ez a legfontosabb! Ezt persze nehéz elhinni akkor, amikor fuldoklunk az egyedülléttől, és ránk telepszik a süket csönd. De egészen biztosan elmúlik. Azt a kis időt pedig ki lehet bírni, különösen akkor, ha tudatosan teszünk azért, hogy eloszlassuk a magányt.

S ne feledd! Ma már nem csak akkor fordulunk szakemberhez, pszichológushoz, coachhoz, ha betegek vagyunk, hanem egy ilyen nehéz élethelyzetben is kérhetünk segítséget. Sok ügyfelem jelezte már nekem, hogy azért nem mert felhívni, írni nekem, mert nem akart megjelenni egy rendelőben, irodában, hisz akkor más is megtudhatja, ő bizony segítséget kért….biztosan rásüti a bélyeget, aki meglátja, hogy ő bolond. Ezt gyorsan felejtsük el! Nem vagy beteg! S minden szégyenérzet elszáll, senki nem tud meg semmit, ha segítségül hívjuk a mai technikai lehetőségeket. Nagyon sokakkal ezért pont messenger videóhívásban vagy skype-n keresztül beszélgetek, így segítem őket át a nehéz életszakaszon.

Nézd meg weboldalam, „nézz a szemembe”, s bízz bennem!

S még egy titok rólam! Kétszer váltam el, kétszer építettem újra saját életem, három pici lánnyal egyedül. Tudom min mész most keresztül! Engedd, hogy segítsek NEKED!